Bakla ve Baklanın Faydaları
BAKLA:Vitamin ve protein açısından son derece zengin bir besin
olan baklanın taneleri tazeyken yeşil, kuruyunca kahverengidir. Kuru
Bakla, Taze Bakla’ya göre daha besleyicidir. Kuru Baklanın 100 gr.’mında
yaklaşık olarak 26 gr. Protein, 58 gr. Karbonhidrat ve 341 Kalori
vardır. Ayrıca Bakla B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum
ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir.
Baklanın Faydaları: Bakla hazmı kolaylaştırır. İdrar yollarını temizler. Böbreklere oldukça yararlıdır: Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir.
Bakla Nasıl Kullanılır? Bakla taze ve kuru olarak tüketilebilir. Çiçekleri ve yaprakları da kullanılır. Baklayı kabuklarıyla yemek mineral ve vitamin kaybını azaltır. Baklada nişasta oranı yüksek olduğu için kan şekerini yükseltir. Bu nedenle şeker hastaları için önerilmez.
Baklanın Faydaları: Bakla hazmı kolaylaştırır. İdrar yollarını temizler. Böbreklere oldukça yararlıdır: Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir.
Bakla Nasıl Kullanılır? Bakla taze ve kuru olarak tüketilebilir. Çiçekleri ve yaprakları da kullanılır. Baklayı kabuklarıyla yemek mineral ve vitamin kaybını azaltır. Baklada nişasta oranı yüksek olduğu için kan şekerini yükseltir. Bu nedenle şeker hastaları için önerilmez.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder